12. КАДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ СРБИЈЕ

На завршној свечаности 12.Кадетског фестивала Србије, у Новом Саду, проглашени су најбољи млади шахисти Србије код дечака и девојчица у 6 узрасних категорија. Поред тога, проглашени су и најбољи у решавању шаховских проблема. Занимљиво је да је церемонија одложена готово два сата, јер је последња партија у групи до 14 година између Марка Ивановића и Луке Будисављевића трајала 180 потеза!
Апсолутни јунак 12. кадетског фестивала ШСС је 10-годишњи Марко Милановић из Панчева који је освојио пехаре и златне медаље у све четири категорије. Посебно драматично било је такмичење у редовном шаху у категорији до 10 година, где је Марко имао пола поена већи Бухолц коефицијент од Андреја Љепића, младог новосађанина који је и раније постизао изузетне успехе у овој игри. Примат је потврдила Марта Дакић до 12 година, као и Стефан Тадић овог пута у групи до 14 година. Катарина Несторовић је захваљујући победи у међусобној партији била успешнија од Јоване Срдановић, а Милош Милошевић је уверљиво победио у групи до 16 година, као и Марина Гајчин до 18 година.
Занимљиво је било и у групи девојчица до 14 година где је титулу освојила Анђела Димитријевић. Код најмлађих, у категоријама до 8 година, прва места су заузели Багаш Ана и Кисић Јован. У категоријји девојчица до 10 година прво место је заузела Војиновић Анастасија. Код дечака до 12 година шампион је Ристић Лука, а код најстаријих дечака, Милнанко Билић.
Новом Саду су припале још две медаље, у конкуренцији девојчица до 8 година, Милица Стефановић је заузела одлично друго место и у конкуренцији дечака до 16 година, Дејан Оморјан је заузео треће место.

Све у свему, Србија је добила нове младе шампионе, који ће нашу земљу представљати на еврпских и светским првенствима.
За успешну организацију заслужан је заједнички тим Шаховског савеза Војводине и Шаховског савеза Новог Сада, предвођен директором турнира Данетом Бастом. Судијски тим на челу са међународним судијом Јасном Шакотић свој посао обавио је професионално, без примедби и жалби. (извор: serbiachess.net) Атмосферу са турнира можете погледати у нашој галерији.

Резултати
Девојчице до 8 година
Дечаци до 8 година
Девојчице до 10 година
Дечаци до 10 година
Девојчице до 12 година
Дечаци до 12 година
Девојчице до 14 година
Дечаци до 14 година
Девојчице до 16 година
Дечаци до 16 година
Девојчице до 18 година
Дечаци до 18 година

Преузмите партије
коло 1 
коло 2
коло 3
коло 4
коло 5