Напомене за лиге ШСВ

1) На основу предлога Такмичарске комисије и одлуке Управног одбора ШС Војводине, све лиге у надлежности ШСВ (изузев Друге савезне лиге – група Војводина) почињу са такмичењем 13. маја 2018. Мечеви се уназад више година играју углавном недељом од 10 часова. На захтев појединих клубова постоји могућност да се лигашки мечеви играју и суботом од 17 часова. Клубови који желе да своје мечеве као домаћини играју суботом уместо недељом треба о томе писмено да обавесте ШСВ.
2) У пролећном делу такмичења играју се 6 (шест) кола, а јесењи део такмичења почиње 09. 09. 2018. Из тог разлога, сви клубови дужни су да обнове своју регистрацију у првом регистрационом периоду (1-31. март). Клубови који то не учине немају право наступа на првенственим екипним такмичењима. Други регистрациони период (15-30 јун) важи само за играче.
3) Клубови који имају две такмичарске екипе дужне су да приликом регистрације посебним списком назначе имена чланова друге екипе.
4) Сви клубови који имају неизмерене обавезе према Савезу из ранијег периода неће бити регистровани док не измире све претходне обавезе и биће суспендовани.