Вести са изборне скупштине ШСС

Редовна изборна скупштина Шаховског савеза Србије одржана је у Београду, уз присуство 42 од укупно 45 делегата који су имали право гласа. Најважнија вест је да је за новог председника Шаховског савеза Србије, на предлог Шаховског савеза Централне Србије изабран Душан Цогољевић, који је био и једини кандидат за ову функцију.

На предлог Шаховског савеза Београда, на место председника скупштине ШСС изабран је Александар Миловановић, док ће потпредседник највишег органа, на предлог ШС Косова и Метохије, у наредне 4 године бити Небојша Јовановић.

Чланови Надзорног одбора у наредном периоду биће Срђан Рогач, Небојша Гиговић и Марија Лукић, који ће између себе изабрати председника тог тела.

Поред председника Цогољевића, у Управни одбор ШСС изабрани су Обрен Ћетковић, Јован Митић и Слободан Стевчић (на предлог ШСЦС), Саша Адамовић, Велибор Ћирјанић и Љубомир Јовановић (на предлог ШСВ), Гордана Марковић, Миодраг Ракић и Драгољуб Јоксимовић (на предлог ШСБ) и Мирослав Аритоновић (на предлог ШС КиМ).

Извор: сајт ШСС