SAJAM SPORTA 2022.

Sajam sporta za 2022. godinu održao se u petak 14. oktobra u hali “Master” u Novom Sadu.

Pokrovitelji Sajma sporta bili su Grad Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a suorganizatori Gradska uprava za sport i omladinu, Gradski sportski savez i Savez za školski sport Grada Novog Sada.

Sajam jr bio pre svega usmeren ka deci školskog uzrasta. Na sajmu su se mogli videti nastupi klubova, demonstracije aktivnosti i veština, edukacije, treninzi, ali i zvanična takmičenja. U sve segmente bili su uključeni i oni koji su nedavno izašli iz školskih klupa, kao i stariji sugrađani i osobe sa invaliditetom.

Program sajma

Kao i prethodnih godina, Šahovski savez Novog Sada bio je deo ove manifestacije, sa ciljem promovisanja i popularizacije šaha. Svi posetioci sajma imali su priliku da se zabave igrajući šah, saznaju interesantne činjenice o šahu i dobiju odgovore na sva pitanja. Sajam sport uveličalo je i prisustvo novosadskog GM Aleksandra Kovačevića, višestrukog prvak države i mnogih značajnih turnira. Aleksandar je predstavljao Jugoslaviju i Srbiju na Olimpijadama, prvenstvima Evrope i mnogim drugim turnirima. Takođe se bavi trenrskim radom. Sajam je posetio i Miloš Pasula, osmogodišnjak koji je višestruki prvak Vojvodine i države. Miloš je predstavlja je državu na svetskim prvenstvima. Ima najbolji ELO rejting u Evropi do osam godina!

Pogledajte kako nam je bilo prethodne godine