- chess news, events, interesting things from Novi Sad -

Completed tournaments

ЗАВРШЕНО ЧЕТВРТФИНАЛЕ ПРВЕНСТВА НОВОГ САДА У БРЗОПОТЕЗНОМ ШАХУ

Шаховски савез Новог Сада у сарадњи са НШК-ом организовао је четврфинални турнир појединачног првенства Новог Сада у брзопотезном шаху. Турнир се играo у просторијама НШК-а 9. марта 2020. годинe.

Право учешћа имали су регистровани играчи клубова Шаховског савеза Новог Сада и играчи који су на неки начин везани за Нови Сад (станују, раде, или се школују у Новом Саду), а који имају рејтинг за брзопотезни шах мањи од 2100, или уколико немају рејтинг за брзопотезни шах онда је био меродаван рејтинг за стандардан шах, као и играчи без рејтинга.
Десеторo првопласираних стекло је право учешћа на полуфиналном турниру у уторак 10.03.2020. године:

🏆Александар Поповић,
🥈Светислав Домастовић,
🥉 Мирослав Пантић,
Никола Петровић, Жарко Симовић, Драгомир Радин, Милош Торбица, Љубиша Алексић, Матијевић Радован and Светлана Стојадинов.

У случају одустанка неког од играча, право учешћа стичу следећи најбоље пласирани играчи.

Коначан пласман

Турнир се играo по швајцарском систему са 11 кола, уз паровање на рачунару. Time control: 3 минута по играчу + 2 секунде бонуса за сваки одигран потез, а турнир је рејтингован за ФИДЕ рејтинг листу.

Турнир полуфинала игра се у уторак – 10.3.2020. године. А учешће на овом турниру је потврдио и вишеструки освајач брзопотезног финала Новог Сада, ФМ Миодраг Јевтић! Видимо се!

en_USEnglish